کوره الکتریکی مافلی چیست ؟

کوره الکتریکی مافل برزین مهر عرشیا

کوره الکتریکی مافلی چیست ؟

کوره‌ الکتریکی مافلی به کوره‌هایی گفته می‌شود که دارای محفظه‌ای با آجرهای نسوز است که المنت، داخل این آجرهای نسوز و یا در بعضی موارد داخل عایق قرار گرفته و گرما از طریق این دیواره‌ها به محفظه داخلی انتقال می یابد .کوره آزمایشگاهی یا کوره الکتریکی مافلی دستگاهی است که دارای محفظه‌ای عایق شده با آجر نسوز، سیمان نسوز، پنبه نسوز و فیبر آلومینا است. کوره آزمایشگاهی بر اساس بیشینه دما تقسیم‌بندی می‌شود. محدوده دمایی کوره‌های الکتریکی از 400 درجه تا بالای 2100 درجه می‌باشد. این محفظه توسط المنت‌های قوی در بدنه کوره آزمایشگاهی، دمای بالا تا 2500 درجه سانتی گراد را ایجاد کرده که جهت ذوب برخی مواد و نیز گرفتن خاکستر برخی دیگر از مواد کاربرد دارد. در هنگام کار با کوره مافلی آزمایشگاهی باید توجه داشت تا درب آن زیاد باز نماند زیرا در ایـن حالـت حـرارت تولید شده داخل آن به سرعت خارج می‌شود.در این مطلب با انواع کوره و مزایا و معایب آن آشنا خواهید شد .

برای ساخت کوره مافل با برزین مهر عرشیا تماس بگیرید .

 

کوره مافل برزین مهر عرشیا

کوره مافل به چه کوره ایی گفته می شود ؟

کوره آزمایشگاهی یا کوره مافل (muffle furnace) که کوره الکتریکی (electric furnace) نیز شناخته می‌شود، از ابداعات قرن نوزدهم به شمار می‌رود. کاربرد کوره‌های الکتریکی از سال 1930 رواج پیدا کردند؛ و در طول دهه 1940 کوره‌های الکتریکی یا برقی به صورت گسترده‌ای استفاده می شدند، کاربرد آنها به خصوص در هنرکده‌های سرامیک بسیار رایج‌تر است. از این دستگاه برای گرم کردن شدید و سوزاندن کامل مواد و نیـز ذوب کـردن برخـی از فلزات استفاده می‌شود. این نوع کوره‌ها ترکیبی از محفظه فلزی، ‌دیرگداز، مواد نسوز، المنت‌های حرارتی و سویچ برق هستند. انتقال حرارت در این کوره‌ها به وسیله تشعشع حرارت از المنت‌های مقاومتی کوره صورت می گیرد، که بعد از آن با هدایت و تشعشع به بدنه منتقل می شوند. کوره الکتریکى مافلى دستگاهى براى حرارت دهى مواد و محصولاتى است که در صورت تماس مستقیم شعله با این محصولات کیفیت محصول نهایى نا مطلوب مى‌گردد. بدین منظور در کوره‌هاى به کار گرفته شده در فرایندهاى صنعتى، از محفظه‌هاى عایق شده‌اى براى حرارت دهى مواد، استفاده مى‌گردد. همچنین حرارت دهى در دماى بالا ممکن است موجب ایجاد محیط‌هاى خورنده شود که محصول را در معرض خطر قرار دهد. در چنین مواردى مواد در یک مافل (یک ظرف رسانا) حرارت دهى مى شوند به گونه اى که بیرون ظرف رسانا به وسیله تماس محصولات حاصل از احتراق مشعل‌ها گرم شود.

برای ساخت کوره مافل با برزین مهر عرشیا تماس بگیرید .

 

کوره مافل آزمایشگاهی برزیم مهر عرشیا

انواع کوره های آزمایشگاهی

  1. کوره خاکستر ساز

  2. کوره بی‌صدا

  3. کوره لوله‌ای

  4. کوره ذوب

  5. کوره مایکروویو

1- کوره خاکستر ساز 

اکثر اوقات برای تعیین و اندازه گیری تغییر در وزن یک نمونه به دنبال سوختن یک یا بیشتر از یکی از اجزای آن، از کوره آزمایشگاهی خاکستر ساز استفاده می‌شود. بدنه و اجزای این کوره برای تبدیل مواد به خاکستر درون یک محیط بسته مورد استفاده قرار می‌گیرد.

2- کوره بی‌صدا

یک کوره آزمایشگاهی بی‌صدا از کویل‌های گرما دهی حول یک گودال استوانه‌ای تشکیل شده، دما در این قسمت توسط یک ترموکوپل کنترل می‌گردد. این کوره در مدل‌های تک ناحیه‌ای یا چند ناحیه‌ای، افقی / عمودی، چرخشی و جدا کننده موجود است.

3- کوره لوله‌ای

از کوره لوله‌ای آزمایشگاهی برای اهداف کلی آزمایشگاهی، نظیر جاذبه سنجی، رسوب، آنالیز کمی و عملیات حرارتی به کار گرفته می‌شود. ویژگی هایی که در بعضی از مدل‌ها وجود دارند شامل کنترل دیجیتالی دما، حفاظت در برابر بالا رفتن بیش از حد دما با خاموش کردن منبع انرژی گرمایی عناصر در زمانی که دمای محفظه به بیش از یک حد معین می‌رسد، باعث فعال شدن یک سوییچ امنیتی برای در می‌شود.

4- کوره ذوب (دما بالا)

نوع دیگری از کوره آزمایشگاهی وجود دارد که برخلاف کوره‌های معمولی قادر به رسیدن به دمای بالا تا 1400 و 1800 درجه سانتیگراد می‌باشد، کوره لوله‌ای و کوره جعبه‌ای از جمله کوره‌های دما بالا می‌باشد.

5- کوره مایکروویو

نوع دیگری از کوره آزمایشگاهی کوره مایکروویو می‌باشد، که برای انجام پروتکل‌های دمایی تحقیقاتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. سیستمی که کوره‌های مایکروویو ارائه می‌دهند که عناصر گرما دهنده تابش آزاد را با یک میدان مایکروویو ترکیب می‌کند. کوره مایکروویو بر خلاف کوره‌های گرمادهی سنتی که مواد را از بیرون به داخل گرم می‌کردند، انرژی درون مایکروویو را به صورت حجمی گرم می‌کنند.

برای ساخت کوره مافل با برزین مهر عرشیا تماس بگیرید .

کوره الکتریکی مافل برزین مهر عرشیا

مزایا و معایب کوره‌ الکتریکی مافلی چیست؟

مزیت این نوع کوره‌های الکتریکی این است که برعکس سایر کوره‌ها، المنت در تماس با بخارها و گازهای پخش شده داخل دستگاه نبوده و این امر باعث افزایش طول عمر المنت می‌گردد. این نوع کوره‌های الکتریکی ( برقی ) در آزمایشگاه‌ها به عنوان دستگاهی تقریباً کوچک برای ایجاد حرارت بالا استفاده می‌شود و کاربر، از این نوع کوره‌ها برای آزمایش ویژگی‌های مواد استفاده می‌کند.در کوره‌ الکتریکی مافل طولانی بودن عمر المنت به دلیل در تماس نبودن با بخارات و گازهای متصاعده داخل محفظه است. همچنین از آنجا که دیواره‌ها گرما را به خوبی از سطح المنت به محفظه اصلی منتقل می‌کنند، در عین حال باعث صرفه جویی در مصرف انرژی و سرعت گرمایش بالاتر نیز می‌شوند. اما از طرفی چون المنت داخل جداره‌های نسوز قرار گرفته است، تعویض این المنت‌ها به سختی انجام شده و گاهی اوقات نیازمند هزینه‌های بیشتری است.

تفاوت کوره های مافلی با سایر کوره ها در چیست؟

کوره های مافلی دارای عایق سرامیکی نسوزی هستند که باعث افزایش طول عمر المنت میشود.

برای ساخت کوره مافل با برزین مهر عرشیا تماس بگیرید .

کوره مافل برزین مهر عرشیا

در هنگام سفارش و یا خرید کوره مافلی چه مواردی را باید در نظر گرفت ؟

از آنجا که عموما کوره‌ آزمایشگاهی در دمای بسیار بالا استفاده شده و جزء دستگاه‌های پر استهلاک آزمایشگاه محسوب می‌شوند هنگام خرید و یا سفارش باید به نکاتی که در طول عمر کوره‌های آزمایشگاهی تاثیر دارند توجه بیشتری نمود. از نکات مهم که در طول عمر المنت کوره‌ آزمایشگاهی مافلی تاثیر دارد، قرار گرفتن المنت‌ها در داخل مافل است. در نتیجه، المنت‌ها دیگر با بخارات و گازها مستقیما در تماس نیستند و لذا طول عمر بیشتری نسبت به کوره‌های الکتریکی مشابه دارند.همچنین وجود دریچه تخلیه هوا در کوره‌ الکتریکی مافلی باعث شده تمام بخارات و گازهای متصاعد شده به بیرون هدایت شود برود و از زنگ‌زدگی المنت و اکسید شدن آن جلوگیری کند.به همین خاطر وجود دریچه تخلیه هوا نیز تاثیر مثبتی در افزایش طول عمر المنت‌ها دارد. یکی دیگر از نکات مهم کوره‌ها نوع عایق است. بعضاً مشاهده می‌کنید که به علت بالا بودن دما در کوره‌های آزمایشگاهی، بدنه خارجی دستگاه نیز هنگام کار به شدت گرم شده که همین امر باعث هدر رفتن انرژی گرمایی و حتی بالا رفتن دمای محیط آزمایشگاه و آسیب به کاربر و دستگاه‌های مجاور می‌شود. لذا استفاده از عایق‌های باکیفیت بالا باعث جلوگیری از بالا رفتن دمای بدنه خارجی کوره شده و از به هدر رفتن انرژی نیز جلوگیری می‌کند.

عوامل مهم در انتخاب کوره مافل

از دیگر عوامل مهم در انتخاب کوره مافل، نوع کنترلر است که با توجه به نوع استفاده کاربر باید هنگام خرید به امکانات کنترلر و برد دیجیتال توجه کرد. به طور کلی کوره‌ مافل در بیشتر مواقع دارای امکاناتی همچون قابلیت تنظیم دما و زمان هستند در حالیکه در مدل‌های پیشرفته قابلیت‌هایی چون برنامه‌ریزی و تنظیم شیب حرارتی نیز به چشم می‌خورد. قابل تنظیم بودن شیب حرارتی این امکان را به شما می‌دهد که چنانچه نمونه‌ای به افزایش سریع دما حساس بود، با کند کردن روند افزایش دما بتوان از بروز شوک حرارتی در نمونه‌ها جلوگیری نمود. بنابراین چنانچه درصدد خرید کوره مافلی هستید، می‌توانید با در نظر گرفتن این موارد بهترین و مناسب‌ترین انتخاب را داشته باشید.

برای ساخت کوره مافل با برزین مهر عرشیا تماس بگیرید .

 

 

 

 

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *